WhatsApp WhatsApp
Bilgisayarlar Defter ve Kalemin Yerini Tutmuyor... - - Hera Promosyon- Pigra kalem - Promosyon Defter - Matbaa Baskı
WhatsApp WhatsApp

Hera Promosyon- Pigra kalem - Promosyon Defter - Matbaa Baskı'a Hoş Geldiniz.

Mobilden Hızlıca Arayın! +90 552 429 16 46

WhatsApp Destek WhatsApp WhatsApp Destek WhatsApp Pigra kalem perakende satışımız yoktur. Minimum 300 adet sipariş almaktayız.
  • Anasayfa
  • Blog
  • Bilgisayarlar Defter ve Kalemin Yerini Tutmuyor...
Bilgisayarlar Defter ve Kalemin Yerini Tutmuyor...
12 Kas

Bilgisayarlar Defter ve Kalemin Yerini Tutmuyor...

1097 okunma 12.11.2018

Teknolojinin altın çağındayız. Yapılacaklar listemiz, takvimimiz, yazışmalarımız hep bilgisayarımızda, akıllı telefonumuzda veya tabletimizde. Ancak çalışmalar, hiçbirinin kâğıt ve kalemin yerini tutamadığını gösteriyor

En son ne zaman bilgisayarınız olmadan bir toplantıya girdiniz? Yoksa ben kalem kâğıttan vazgeçmem diyenlerden misiniz? Muhtemelen çevrenizdekiler sizi eski kafalı biri olarak görüyorlar. Bir şey söylemeseler de mis gibi bilgisayar varken, kalem kâğıda ne gerek var diye içlerinden geçiriyorlar. 

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında, bilgisayara not almak son derece mantıklı. Not alırken doğrudan word veya google dokümanın içine anahtar kelimeleri yazmak, bizi toplantı sonrasında toplantı notlarını kaleme almaktan kurtarıyor. Henüz masanıza dönmeden çalışma arkadaşlarınızla toplantıda alınan kararları ve yapılacaklar listesini, sözü edilen web bazlı kaynakların linkleriyle beraber, herkesle paylaşabilirsiniz. Hatta toplantıya fiziken katılamayan kişilere telekonferans yoluyla ulaşır, chat modundan notları onlara da gönderebilirsiniz. Dijital not almak sizi her türlü web kaynağına yakın hale getirir, her şeyin elinizin altında olması sayesinde işlerinizi zaman kaybetmeden halledersiniz. Kısacası, dijital not almanın tercih edilmesinin sebebi moda olmasından çok, kolay olmasındandır. 

Peki, klasik not almak öldü mü? Kâğıt kalem geçmişte mi kaldı? HAYIR. Tam aksine, çalışmalar kâğıt kalemin bilgisayardan daha etkili bir yöntem olduğunu göstermekte. Harvard Business Review’de Maggy McGloin’un yazdığı makaleye göre, Princeton Üniversitesi’nden Pam A. Mueller ve UCLA’dan (University of California, Los Angeles) Daniel M. Oppenheimer’in çalışması dizüstü bilgisayara veya tablete not alındığında yeni bilgilerin kâğıt kalemle alınan notlara oranla daha az hafızada kaldığını göstermekte. Bilgisayara yazarken birçoğumuz kelimesi kelimesine yazmaya odaklanıp söyleneni anlamak üzerinde durmayız. Zihnimizi analitik bir şekilde çalıştırmadan tüm bilgileri yazmak önceliğimiz olur. 

Mueller ve Oppenheimer yürüttükleri üç ayrı çalışmada “bilgisayara not almanın yeni bilgileri kavramsal olarak algılama ve hafızada tutma konularında zararlı olup olmadığını” sorgulamışlar. 


Firmanız için en yaygın reklam ve promosyon ürünü olan kalemlere logonuzu yerleştirerek size özel hale getiriyoruz.

Pigra nedir? Pigra Kalem nedir? Jel Kalem nedir?

İtalyanca\'da genellikle tembellik olarak tercüme edilen Pigra, aslında derin bir rahatlama halidir. Hiçbir şey yapmıyor, sadece daha azını yapıyor. İşin arasında küçük, güzel bir \"la Dolce Vita\" anı (tatlı hayat) anlamında.

Pigra kalemlerle yazı yazarken hiç yorulmazsınız. Akışkanlığı sayesinde aklınızdakiler kağıda akar, size sadece düşünmek kalır.

Firmanız için sıradan kalemlerden sıkıldıysanız, tanıtımınızı en doğru şekilde yapmak için minimalist fakat aynı zamanda göz alıcı, tam da sizi yansıtacak renkte Pigra\'yı logo baskılı olarak sipariş edebilir ve gerçek bir fark yaratabilirsiniz.